понеделник, 23 септември 2013 г.

Домашно кондензирано мляко / сладко от мляко, сгушенка /


Това сладко домакините в Алпите предлагат на туристите като кулинарна атракция!
Сладкото може да послужи за глазури, за кремове на торти или да се смеси с ядки и оформи на бонбони.
Продукти:
750 мл. пълномаслено прясно мляко
250 гр. захар
1 щипка  сода бикарбонат




Начин на приготвяне:
Кипваме прясното мляко на котлона. Прибавяме захарта и содата. Намаляваме котлона и млякото къкри така около 1 час докато пожълтее и започне да се сгъстява. Накрая бъркаме непрекъснато докато капка от сладкото се задържи върху студена чинийка. Има карамелен цвят и вкус на каламел лакта.


0 коментара:

Публикуване на коментар