петък, 20 септември 2013 г.

Пангасиус на фурна с карамелизиран лук


Продукти:
4 филета от пангасиус /500 гр./
100 мл. бяло вино
100 гр настърган кашкавал за поръсване

За марината:
4 с.л. зехтин
сока от 2 лимона
копър
риган
черен пипер
1/2 ч.л. подправка за риба

За карамелизирания лук:
4 средни глави лук
2 с.л. зехтин
сол
3 с.л. оцет
1 с.л. мед
30 мл. бяло вино
мащерка



Начин на приготвяне:
Мариноваме филетата в маринатата и оставяме в хладилник за около 1 час. След това ги поставяме в намазана със зехтин тава и ги заливаме с виното и половината от маринатата. Завиваме тавата с алуминиево фолио и печем 20 мин в предварително загряна фурна на 180 градуса. След това махаме фолиото и допичаме докато остане на мазнина. Върху всяко филе поставяме карамелизиран лук, наръсваме с настърган кашкавал и допичаме във фурната докато хване коричка. Поръсваме с магданоз или пресен копър.

Приготвяне на карамелизирания лук:
Нарязваме лука на кръгчета и притриваме с пръсти, за да се отделят.Поставяме го в загрят тиган с мазнина и запържваме до зачервяване. Прибавяме виното и солта и задушаваме докато остане на мазнина. Прибавяме оцета смесен с меда и мащерката и запържваме докато лука се карамелизира.




0 коментара:

Публикуване на коментар