четвъртък, 4 юли 2013 г.

Меден сладкиш с кайсии


Продукти:
Около 20 бр.средни  изчистени кайсии
1,5 чаена чаша брашно
1 чаена чаша меко масло
1/2 чаена чаша захар

1/2 чаена чаша мед
4 яйца
настъргана кора от един лимон
1 чаена лъжичка бакпулвер

пудра захар за поръсване






Начин на приготвяне:

Фурната се включва предварително на 180 градуса. Докато се загрява, в дълбок съд се разбиват маслото, захарта и меда , за да се получи кремообразна смес. В нея едно по едно се добавят яйцата, като всичко това се разбива непрекъснато с миксер. След това бавно се добавя брашното смесено с бакпулвера и лимоновата кора.
Изсипваме  в тавичка, намазана с мазнина и отгоре нареждаме изчистените и нарязани на половина кайсии с вътрешната страна нагоре. печем в добре загрята фурна.около 50 мин.
Когато сладкишът е готов, се наръсва с пудрата захар.






.

0 коментара:

Публикуване на коментар