понеделник, 1 юли 2013 г.

Пърленки с кашкавал и пушено месо

Продукти:
1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена чаша хладка вода
1 яйце
2 с.л. олио
1 ч.л. захар
1 щ. сол
около 800 гр. брашно

200 гр. кашкавал

200 гр. пушено месо
100 гр. масло (маргарин)







Начин на приготвяне:
Смесваме киселото мляко, водата, разбитото яйце, солта, захарта, олиото и разбъркваме. Пресяваме брашното и замесваме меко, еластично тесто. Разделяме на 8 равни части.

Всяка част разточваме на тънък лист, намазваме с разтопено масло и наръсваме с настърган кашкавал и ситно нарязаното пушено месо. Завиваме на руло, а рулото овиваме на две противороложни страни като два охлюва. Поставяме ги един върху друг и разточваме внимателно. Начина на приготвяне тук. Загряваме тефлонов тиган и печем от двете страни. Всяка пърленка , след изпичане намазваме с масло. Може да  приготвите и пърленки със сирене.



0 коментара:

Публикуване на коментар