Продукти:
свинско месо - 4 вратни пържоли
гъби - 1 кг кладница, кралски печурки, боровки или др.
лук - 2 глави кромид
черен пипер - 1 к.л.
копър - 1 връзка
бульон - 1 кубче гъбен
мазнина - 1 к.ч. растителна
масло - 60 г. краве масло
сол - на вкус
сок от 1 лимон
Начин на приготвяне
Овкусяваме леко начуканите вратни пържоли от всяка страна със сол и черен пипер,поливаме със сока от лимона и намазваме с растителна мазнина.
Оставяме в хладилник за около 30 минути, за да поемат подправките.
В това време почистваме гъбите и ги нарязваме на филийки, а стария лук – на ситно.
Слагаме част от останалата мазнина в тиган, задушаваме първо лука, добавяме гъбите и натрошете гъбения бульон.
Оставяме да се задушават на тих огън за 10 минути.
В това време изпичаме пържолите на скара или на тефлонов тиган.
Аз ги изпекох на оребрен тефлонов тиган.
В тигана, където се готвят гъбите, се е образувал ароматен сос, овкусяваме го с кравето масло, останалия черен пипер и копъра.
Доливаме 1 к.ч. гореща вода и разбъркваме добре.
В гювеч или огнеупорна тенджера изсипваме гъбения сос, поставяме пържолите и печем около 30 мин на 180 градуса.
Поднасяме със свежа салата или задушени зеленчуци.
свинско месо - 4 вратни пържоли
гъби - 1 кг кладница, кралски печурки, боровки или др.
лук - 2 глави кромид
черен пипер - 1 к.л.
копър - 1 връзка
бульон - 1 кубче гъбен
мазнина - 1 к.ч. растителна
масло - 60 г. краве масло
сол - на вкус
сок от 1 лимон
Начин на приготвяне
Овкусяваме леко начуканите вратни пържоли от всяка страна със сол и черен пипер,поливаме със сока от лимона и намазваме с растителна мазнина.
Оставяме в хладилник за около 30 минути, за да поемат подправките.
В това време почистваме гъбите и ги нарязваме на филийки, а стария лук – на ситно.
Слагаме част от останалата мазнина в тиган, задушаваме първо лука, добавяме гъбите и натрошете гъбения бульон.
Оставяме да се задушават на тих огън за 10 минути.
В това време изпичаме пържолите на скара или на тефлонов тиган.
Аз ги изпекох на оребрен тефлонов тиган.
В тигана, където се готвят гъбите, се е образувал ароматен сос, овкусяваме го с кравето масло, останалия черен пипер и копъра.
Доливаме 1 к.ч. гореща вода и разбъркваме добре.
В гювеч или огнеупорна тенджера изсипваме гъбения сос, поставяме пържолите и печем около 30 мин на 180 градуса.
Поднасяме със свежа салата или задушени зеленчуци.
0 коментара:
Публикуване на коментар