сряда, 3 юли 2013 г.

Американски палачинки



2 яйца
250 гр. брашно
400 гр. прясно мляко
2 с.л. захар
4 с.л. олио
1 щ. сол
2 равни с.л. бакпулвер /сода/



Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата, млякото, захарта и олиото с миксер. Размесваме брашното със солта и бакпулвера и прибавяме към яйчната смес. Трябва да се получи смес малко по-гъста от боза.
Загряваме тефлонов тиган на котлона, като прибавяме малко олио. Изсипваме с черпак по малко от сместа, като могат да се правят по няколко палачинки на веднъж, защото са малки с диаметър 7-8- см. След 2 мин. се обръщат с дървена лопатка да се запекът и от другата страна.
Сервираме с мед, пудра захар или парченце сирене.




0 коментара:

Публикуване на коментар