Всяка година по това време си приготвям домашна юфка за зимата. Аз и съпругът ми много я обичаме. Става много вкусна.
Продукти:
1 л. прясно мляко
10 яйца
200 гр. грис
сол
брашно
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с миксер, прибавяме солта, затопленото прясно мляко и гриста.
Замесваме меко тесто.
Разделяме го на 10 топки.
Всака топка разточваме на средно дебела кора и поставяме на слънце да изсъхне.
След около 1 час обръщаме корите за да могат да "цъфнат".
След като изсъхнат добре ги натрошаваме и печем до зачервяване във фурната. Оставяме за истинат и ги прибираме в торба от плат.
Цяла зима си варим от тази юфка!
2 коментара:
Рецептата е страхотна!
Не са ли малко 10 кори за цяла зима?
Публикуване на коментар