неделя, 25 ноември 2012 г.

Пилешка супа




Продукти:
1/2 пиле
3 средни картофа
2 моркова
1глава лук
фиде
целина
магданоз
1яйце
2-3лъж. кисело мляко


Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето. Изваждаме го от бульона и го обезкостяваме. Прибавяме към бульона ситно нарязаните лук, картофи, моркови, целина и варим до омекване на зеленчуците. Прибавяме пилешкото месо и фидето и варим още около 10мин.   Застройваме с варена застройка приготвена от яйцето и киселото мляко. Смесваме яйцето с киселото мляко, поставяме на слаб котлон и непрекъснато бъркаме докато започне да се сгъстява. След това пак при непрекъснато бъркане прибавяме 2-3 черпака от супата, но на тънка струйка. Изсипваме застройката в супата и разбъркваме. . По принцип към варената застройка се прибавят 2 лъж. брашно, но аз не слагам, защото прибавям повече картофи и няма нужда от брашно.
Накрая прибавяме парченце масло и поръсваме с дребно нарязан магданоз

0 коментара:

Публикуване на коментар