Продукти:
4 бр. яйца
200 мл прясно мляко
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
10 г бакпулвер
1 ванилия
За глазурата:
1/З ч.ч. захар
100 мл прясно мляко
1 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Карамелена смес: половината от захарта се карамелизира докато стане златиста. Веднага се добавя 100 мл прясно мляко и се разбърква до разтваряне на карамела. След като изстине към нея се добавят двете разбити яйца, половината от брашното, половината бакпулвер. Разбива се добре с миксер.
Ванилова смес: Другите две яйца се разбиват с останалата захар, 100 мл мляко, брашно, бакпулвер и ванилия.
Глазура: 1/3 ч.ч. захар се карамелизира. Прибавят се 100 мл мляко, в което е разтворена 1 с.л. брашно. Бърка се докато заври.
В кексова форма се изсипват първо карамелената смес върху нея ваниловата. Кексът се пече на 170 С на най-долна решетка. След охлаждане се полива с глазурата.
Ванилова смес: Другите две яйца се разбиват с останалата захар, 100 мл мляко, брашно, бакпулвер и ванилия.
Глазура: 1/3 ч.ч. захар се карамелизира. Прибавят се 100 мл мляко, в което е разтворена 1 с.л. брашно. Бърка се докато заври.
В кексова форма се изсипват първо карамелената смес върху нея ваниловата. Кексът се пече на 170 С на най-долна решетка. След охлаждане се полива с глазурата.
0 коментара:
Публикуване на коментар