четвъртък, 22 ноември 2012 г.

Веяна скумрия



Веяна скумрия
Скумрията се изчиства и се поставя в слаба саламура  за 12 часа за да се обезкърви.След това се слага в силна саламура (с концентрация като се пусне яйце площта, която плува отгоре да е колкото 5стотинки) за 24 часа. А след това 12 часа във вода смесена с оцет 50:50. Закача се на проветриво място и се изчаква около 10 дни.След това е готова за мезе.

3 коментара:

Роси, честита нова премяна :)
Обичам веяна скумрия, но все ми се струва, че в тази влага трудно ще изсъхне!
Поздрави и хубаво настроение!

Благодаря, Дани!
Поздрави и хубава вечер!

Супер. И топлопушена е много вкусна скумрията

Риболовен Атлас

Публикуване на коментар