четвъртък, 29 ноември 2012 г.

Пълнен шаран


1 голям шаран

2 глави лук
1чаша олио
1/2чаша ориз
2 с л галета
3 с л счукани орехи
десетина стафиди
1/2 ч л захар
черен пипер
червен пипер
щипка канела
1 с л вода
сол
магданоз
Почистеният шаран се измива добре и се посолява .Задушаваме нарязаният лук в олиото.
Прибавме ориза и задушаваме около 2-3 мин.Добавяме галетата, орехите, стафидите, канелата, смленият черен и червен пипер и 1 с л вода.
Разбъркваме добре сместа.Напълваме шарана с приготвената смес, зашиваме го и го поставяме върху пръчки в тава за печене.
Поливаме с олио.Поръсваме с черен пипер и брашно.
Доливаме с 2 чаши топла вода и покриваме тавата с фолио.
Печем в предварително загрята фурна на 200градуса 30 минути.
Фолиото се маха и се запича още 10-15 минути.




1 коментара:

може би е вкусно, но тръпката от риболова му е по-голяма
Риболов на шаран

Публикуване на коментар