Продукти:
1 охладено пиле /филе/
сол
черен пипер
за панировка:
брашно
2 яйца
галета
олио за пържене
2 филии хляб за канапе
Начин на приготвяне:
Отделяме филетата, заедно с част от крилцето на пилето. Почистваме от кожата, начукваме леко, посоляваме и поръсваме с черен пипер. По средата поставяме парченце масло, увиваме на руло, потапяме в брашно, разбете яйца и галета и пържим в загрята маслена баня.
Готовите котлети се поставят върху канапе от пържени филийки. На крилцето си поставя маншет от станиол. Поднася се с различна гарнитура.
4 коментара:
Роси, много вкусно изглежда този котлет.
Поздрави!
Русанче, страхотно е пиленцето!
Моля те махни това с проверката дали сме роботи, че много бави и много хора се отказват да коментират имено заради него!
Не натрапвам мнението си , просто правя предложение, надявам се да не се разсърдиш, това е личен избор.
Прегръдки и хубав ден*)
Чуден котлет!И красиво поднесен!Поздрави!
Мъхче,
Кате,
Роси,
Благодаря ви!
Поздрави и хубава вечер!
Публикуване на коментар