| |||
Приготвяме марината от нарязаните на полумесеци лук, целина на кубчета, оцета или виното и девесил. В дълбок съд слагаме изчистените от вътрешностите и хрилете риби и поливаме с маринатата. Оставяме на хладно място за 1 час.
Изрязваме парчета фолио за печене, намазваме ги от едната страна добре с мазнина
и в средата поставяме по една риба, добре отцедена от маринатата. Рибите намазваме с малко зехтин и горчица и поръсваме със сол, смлян черен пипер, мащерка и риган. Фолиото завиваме на пакет и слагаме на силно сгорещена скара или на тиган грил. Пакетчетата се пекат по 8-10 минути от всяка страна. Източник:Веселият готвач |
50 г меко краве масло
настъргана кора от 1 лимон
2 с л лимонов сок
250 г ориз басмати
връзка магданоз
Магданозът нарязваме на дребно.
В тенджера сипваме 500 мл вода и прибавяме ориза.
Посоляваме и се довеждаме до кипване.
Тенджерата се похлупва и оризът се вари на тих огън около 20 минути или до готовност.
Подправяме лимоновото масло, магданоз и разбъркваме.
Източник: Гответе с мен
2 коментара:
Страхотна вкусотия!
Риболовен Атлас
sukibaits.com
Много интересен начин за приготвяне на риба. Само трябва и да се улови sukibaits.com
Публикуване на коментар