неделя, 10 март 2013 г.

Маслена риба на скара с лимонов ориз




  • 2 бр. маслени риби
  • зехтин
  • мащерка, риган, черен пипер
  • горчица
За маринатата:
  • 1/4 глава целина
  • 1/2 глава лук
  • 1 ч.ч. вино или ябълков оцет
  • 1/2 ч.л. девесил





Приготвяме марината от нарязаните на полумесеци лук, целина на кубчета,
оцета или виното и девесил.
В дълбок съд  слагаме изчистените от вътрешностите и хрилете риби и  поливаме
с маринатата.
Оставяме на хладно място за 1 час.
Изрязваме парчета фолио за печене, намазваме ги от едната страна добре с мазнина
и в средата поставяме по една риба, добре отцедена от маринатата.
Рибите  намазваме с малко зехтин и горчица и  поръсваме със сол, смлян черен пипер,
мащерка и риган.
Фолиото  завиваме на пакет и  слагаме на силно сгорещена скара или на тиган грил.
Пакетчетата се пекат по 8-10 минути от всяка страна.
Източник:Веселият готвач



Лимонов ориз
50 г меко краве масло
настъргана кора от 1 лимон
2 с л лимонов сок
250 г ориз басмати
връзка магданоз





 Смесваме маслото с настърганата кора и сокът от лимона.
 Магданозът  нарязваме на дребно.
 В тенджера сипваме 500 мл вода и прибавяме ориза.
 Посоляваме и се довеждаме до кипване.
 Тенджерата се похлупва и оризът се вари на тих огън около 20 минути или до готовност.
 Подправяме  лимоновото масло, магданоз и  разбъркваме.
Източник: Гответе с мен



2 коментара:


sukibaits.com

Много интересен начин за приготвяне на риба. Само трябва и да се улови sukibaits.com

Публикуване на коментар