петък, 1 март 2013 г.

Банички



Тази рецепта за банички научих от моята свекърва и години наред ги приготвям за моето семейство. Съпругът ми направо ги обожава!
Ето и рецептата:


Продукти:
2 яйца
сол
1 с.л.оцет
1 с.л. олио
1 ч.чаша вода
около 1 кг. брашно
400 гр. сирене за плънка
олио зо намазване
олио за пържене



Начин на приготвяне:
Замесваме меко тесто и го разделяме на 8 топчета.
Всяко топче се разточва на малко кръгче с диаметър около 15 см.


След като разточим всичките 8 топчета ги поставяме едно върху друго, като всяко топче намазваме с олио с изключение на най-горното.







Разточваме голяма кора на около 0.5 см.



Наръсваме половината със сирене и прегъваме с другата половина отгоре.




С чиния нарязваме баничките и пържим в сгорещено олио Режат се с чиния, защото чинията слепва краищата и баничките не се разделят.



Стават надути и на пластове.
Да ви е сладко!




4 коментара:

Роси, ако знаеш моят мъж от колко време ме кара да му направя нещо подобно - пърженко със сиренце вътре.
Още следващия уикенд ще ги пробваме.
Поздрави и честита Баба Марта :)

Честита Баба Марта!Здраве, здраве и...пак здраве и много усмивки!
Прекрасни банички!Ще се опитам да ги направя, но имам питане:приблизително на каква дебелина се разточва кората и защо се режат с чиния?Вероятно има значение каква е чинията....
Благодаря!Очарователен и усмихнат ден!

Благодаря, Ели!

Тони, честита баба Марта и на теб!
Точат се на дебелина около 0,5 см. Режат се с чиния, защото чинията слепва краищата и баничките не се разделят.

Много примамливо изглеждат:)
Поздрави за теб и свекърва ти и страхотната рецепта:)

Публикуване на коментар