неделя, 24 март 2013 г.

Шкембе чорба



Тази чорба е любимото ястие на големият ми син. Когато сготвя шкембе чорба, сутрин, обяд, вечер, все от нея си хапва. 

Продукти:
500 гр. изчистено шкембе
2л. прясно мляко
сол
олио
червен пипер
1 яйце
2 лъж.кисело мляко
1-2 лъж.брашно
чесън
оцет



Начин на приготвяне:
Шкембето се сварява хубаво в тенджера под налягане. След това се изважда и се нарязва на малки парченца. Бульонът се изхвърля, защото там се намират вредни вещества. Слагаме да заври прясното мляко и прибавяме нарязаното шкембе. След като заври, прибавяме брашното размито в малко вода и след като заври  го отнемаме от огъня. Правим варена застройка от яйцето и киселото мляко, след което я прибавяме към чорбата. Запържваме малко олио с червен пипер и прибавяме към супата. Накрая счукваме чесън със сол и прибавяме малко оцет, тази смес поставяме отделно в чашка и всеки си слага от нея по желание.

0 коментара:

Публикуване на коментар