Този ябълков сладкиш е любимият на децата ми! И двамата много го харесват!
Продукти:
150 гр. брашно
200 гр. пудра захар
200 гр. грис
800 гр. ябълки
100 гр. захар за ябълките
80 гр. масло
канела

Начин на приготвяне:
Размесваме пудрата захар, брашното и гриса. Обелваме ябълките, почистваме ги от семената и ги настъргваме на едро ренде. Прибавяме захарта и канелата . В намаслена с масло тавичка с диаметър 20 см. нанасяме на равен пласт от сухата смес, след това нареждаме пласт от ябълковата смес и така ги редуваме, като завършим със суха смес. Най отгоре нареждаме парченца нарязано масло. Печем на 200 градуса за около 30 мин. След като изстине нарязваме на парченца и поръсваме с пудра захар.


0 коментара:
Публикуване на коментар