събота, 23 март 2013 г.

супа от коприва



500 гр. коприва 
1 средно голяма глава лук
1 шепа ориз,
джоджен
50 гр. краве сирене 
1 яйце 
2-3 с.л. кисело мляко 
кубче краве масло 
сол и черен пипер 





Начин на приготвяне:

Изчистваме  копривата и я слагаме  в тенджера с вряща подсолена вода. 
Бланшираме  около 5 мин, изваждаме  я и я заливаме  веднага със студена вода, за да запази зеления си цвят. Нарязваме копривата на ситно. 
В подходяща тенджера задушаваме  ситно нарязания лук и джоджен  в кравето масло. Добяме копривата и ориза и заливаме с вряла вода. 
Прибавяме  сол и черен пипер и оставяме  да ври около 10 мин. докато ориза и лука омекнат. 
Разбиваме  киселото мляко и жълтъка на яйцето и застройваме  супата. Накрая добавяме натрошеното сирене. 


0 коментара:

Публикуване на коментар