500 гр. коприва
1 средно голяма глава лук
1 шепа ориз,
джоджен
50 гр. краве сирене
1 яйце
2-3 с.л. кисело мляко
кубче краве масло
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Изчистваме копривата и я слагаме в тенджера с вряща подсолена вода.
Бланшираме около 5 мин, изваждаме я и я заливаме веднага със студена вода, за да запази зеления си цвят. Нарязваме копривата на ситно.
В подходяща тенджера задушаваме ситно нарязания лук и джоджен в кравето масло. Добяме копривата и ориза и заливаме с вряла вода.
Прибавяме сол и черен пипер и оставяме да ври около 10 мин. докато ориза и лука омекнат.
Разбиваме киселото мляко и жълтъка на яйцето и застройваме супата. Накрая добавяме натрошеното сирене.
0 коментара:
Публикуване на коментар