петък, 8 март 2013 г.

Пица, Пица "Калцоне", Пица "Джоб"


Продукти:
250 мл. прясно мляко
20 гр. мая
1 щ. захар
1щ. сол
брашно

Плънка:
луканка
кашкавал
сирене
маслини
зелени пиперки
кисели краставички
царевица
лютеница
риган



Начин на приготвяне:
Замесваме меко тесто и оставяме да втаса за около 30 мин.
Разточваме тънка кора, която поставяме в намазана с олио тавичка. Намазваме с лютеница, поръсваме с риган и нареждаме нарязаните на ситно луканка, маслини, пиперки и краставички. Наръсваме царевицата и настъргваме сирене и кашкавал. Печем но 200 градуса около 30 мин.




За калцоне разточваме тънка кора с диаметър около 20 см. В единия край поставяме плънката , прегъваме корато и защипваме.



За "Джоба" разточваме тънка кора. Приготвяме както пица и завиваме четирите краища навътре.




1 коментара:

Много апетитно предложение:)
Рано сутринта огладнях:)

Честит празник! С пожелания за здраве, щастие, късмет!
Да си обичана и уважавана жена!:)

Публикуване на коментар